Driekoningen

Vandaag is het Driekoningen! De oorsprong van dit feest ligt bij Caspar, Melchior en Balthasar, de Drie Wijzen die de ster vanuit het Oosten volgden om het pasgeboren kindje Jezus te vinden in Bethlehem. Traditiegetrouw gaan kinderen op 6 januari al zingend op tocht, puur kinderplezier!

Ook de Driekoningentaart maakt deel uit van de traditie. Het heerlijk recept uit grootmoeders keuken werd wat aangepast. Hier werd geen taart gebakken maar wel frangipane cakejes waarin 3 boontjes verstopt werden. Het idee is eenvoudig: vind je de boon jouw cupcake, dan krijg je de kroon en ben je de koning (of de koningin) van de dag!

3 koningen, 3 boontjes, dus ook 3 kroontjes! Mat papier, zelfklevende aluminiumfolie en sterretjes werden 3 mooie kroontjes geknutseld. Op karton werden er sterren geschilderd en met een lijmpistool werden de fonkelende sterren op een stokjes gelijmd.

Lekker warm ingeduffeld en met een mand in de hand (om al het lekkers in te verzamelen!) gingen we op stap te gaan.

Plaats een reactie